Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

03.12.2020 162

 

28-04-2023

Okulumuz 1964 yılında Kırıkkaşık Köyü İlkokulu adıyla iki derslikli olarak yapılmıştır. Okulumuz 1964 ten 2005 yılına kadar eğitim öğretime devam etmiş olup köyümüzün büyümesi ve nüfus artışı nedeniyle iki derslikli okulumuz köyümüze yetersiz gelmeye başlamış bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi ile Valilik tarafından şimdiki yeni okulumuz yapılmıştır.

 

 28-04-2023

 

 

 

Şuanda eğitim öğretimin devam ettiği binamız Mart 2005 tarihinde tamamlanmıştır. 8 Derslikli okulumuz zemin olmak üzere 3 kat olarak yapılmıştır. 2005–2006 Eğitim-Öğretim yılında hizmet vermeye başlamıştır. Bu tarihten itibaren Okulumuz bütün Türkiye'de kesintisiz 8 yıllık eğitime geçilmesiyle beraber "İLKÖĞRETİM OKULU" statüsüne alınmıştır. Okulumuz çevre köylerdeki ikinci kademeyi okuyan 11 yerleşim merkezinden gelen öğrencilere de taşımalı bir şekilde eğitim hizmeti vermektedir. 

      Okulumuz eğitime ilk başladığında kütüphane, oyun odası, arşiv, bilgisayar laboratuarı yapılmamış ve bahçe düzenlenmeden teslim alınmıştır. Çok amaçlı salonumuzda öğretmen ve öğrenciler için kaynak teşkil eden kitap dolabı, fen ve matematik dolapları yaptırılmamış. Bilgisayar laboratuarı için 2006–2007 Eğitim-Öğretim yılında eğitime %100 destek projesinden bilgisayarlar temin edilerek bilgisayar laboratuarımız eğitime sunulmuştur.


    2005–2006 eğitim öğretim döneminde Okulumuz, Okul Aile Birliği ile işbirliği yaparak okul çevresini tel örgü ile çevrilmiş ve 4 kamyon çakıl getirilerek bahçe zeminin bir kısmını düzenlenmiştir. Çocukların oynayabileceği voleybol sahası yapılmıştır. Okulumuz bahçesine ağaçlar dikilmiş, çiçekler ekilmiş, çimlendirilmiş ancak yazın su olmadığından dolayı bazı ağaçlar ve çiçekler kurumuştur. Okulumuzun ihata duvarı, çocukların oynayabileceği oyun parkı, kapalı futbol sahası, voleybol, hentbol, basketbol, kamelya, eğitim pisti, kum havuzu vb. alanların yapımı için projeler hazırlanmış bu projeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne iletilmiştir.